A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Сенчанської сільської ради" Полтавської області

Шановні жителі Сенчанської територіальної громади!!!!!!

Росія продовжує ядерний тероризм України. У середині березня 2022 року росіяни тимчасово окупували Запорізьку атомну електростанцію в Енергодарі. Відтоді радіаційна загроза нависла над усією Європою і стала топовою темою нашого медіапростору. Після підриву Каховської ГЕС, всі повинні зрозуміти, що терористи здатні на все.

14:20 14.07.2023

В умовах війни важливо розуміти алгоритм дій у разі різних надзвичайних ситуацій.

Одна з таких — радіаційна аварія. Власне, підвищений радіаційний фон у зоні ЧАЕС пов’язують з великою кількістю переміщення російської військової техніки та підняттям радіоактивного пилу.

14:07 11.07.2023

Як попередити гіпертонічний криз у воєнний час

Гіпертонічний криз є досить розповсюдженою проблемою. Попри це, розуміння серйозності цієї загрози серед населення є незначним. Сьогодні, коли ми живемо у стані війни, основним фактором гіпертонічного кризу лишається стрес.

11:52 10.07.2023

У КНП "Центр первинної медико - санітарної допомоги Сенчанської сільської ради" запроваджуються візити патронажних медичних сестер додому до дітей віком від 0 до 3 років.

Наш заклад бере участь у пілотному проєкті універсально- прогресивної моделі домашніх візитів. У центрі цієї моделі - патронажна медична сестра, яка пройшла спеціальне навчання універсально - прогресивної моделі патронажу за стандартами ЮНІСЕФ та забезпечує медичне спостереження за вагітними та дітьми від 0 до 3 років.

11:54 07.07.2023

ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНИЙ БЕЗКОНТРОЛЬНИЙ ПРИЙОМ КАЛІЮ ЙОДИДУ?

При аваріях на ядерних об’єктах може виділятися радіоактивний йод (I-131). При надходженні в організм він вибірково накопичується в щитоподібній залозі і спричиняє її опромінення й ураження. Це підвищує ризик раку щитоподібної залози у немовлят, дітей та молодих людей через багато років після дії радіації. Єдиний препарат для ефективного запобігання радіаційному ураженню щитоподібної залози містить калій йодид.

11:45 04.07.2023

Пасивна агресія!!

Пасивна агресія — це спосіб вираження негативних почуттів, таких як гнів або роздратування, опосередковано, а не прямо. Пасивно-агресивну поведінку часто важко виявити, і вона може утруднювати стосунки в сім’ї та в суспільстві.

11:43 04.07.2023

Гепатит А

Гепатит А — вірусне захворювання печінки, яке часто називають хворобою брудних рук. Ця інфекція також відома як “хвороба Боткіна”. Збудник потрапляє в організм людини через заражену їжу, воду та при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною.

11:41 04.07.2023

Вітаємо з Днем Конституції України

Вітаємо з Днем Конституції України і від щирого серця бажаємо завжди пишатися своєю країною і пам'ятати про свої права, поважати будь-який закон і вірно розуміти трактування будь-якого правила. Нехай Конституція забезпечує повноцінне життя і дає можливість самореалізації в цьому житті.

11:39 28.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень