A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Сенчанської сільської ради" Полтавської області

Сімейні лікарі на варті психічного здоров'я !

Дата: 04.10.2023 15:50
Кількість переглядів: 9

Всесвітній день ментального здоровя відзначають 10 жовтня. Та памятати та берегти його потрібно постійно. Через постійний стрес кожен 2 – й українець почувається значно гірше ніж кілька років тому. Ментальне здоровя є одним з найбільших викликів сьогодення. Розуміння, що таке стрес, навички самодопомоги та усвідомлення того , що звернутися по допомогу – це не соромно, стають не просто важливими , а життєво необхідними.

Сімейні лікарі нашого закладу пройшли підготовку та лікують пацієнтів за програмою  mhGAP в межах пакету «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги». Адже ми розуміємо , що немає здоровя без психічного здоровя.  Така допомога є безкоштовною , також не потребує електронного направлення. Принагідно нагадуємо , що до лікаря- психіатра можна звернутися або за направленням сімейного чи будь- якого іншого лікаря, або самостійно.

Тривалий час тема психічного здоровя була табуйованою , наразі важливо долати стигматизацію разом,  адже психічні проблеми не вирішаться самі собою , і стан людей, які потребують допомоги буде лише погіршуватися. Ще ніколи за попередні роки рівень стресу та напруження не був таким високим в нашій країні , тож зараз як ніколи важливо піклуватися про себе .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень