A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Сенчанської сільської ради" Полтавської області

що робити якщо в лікарні вимагають платити за послуги ?

Дата: 04.10.2023 12:48
Кількість переглядів: 11

Нерідко медичні працівники говорять, ніби ❌в лікарнях немає грошей на рахунку, тому пацієнти мають платити ❌Це – неправда. 

✅НСЗУ закуповує послуги у медзакладів за кошти держбюджету. Для цього НСЗУ укладає договори з лікарнями і щомісяця перераховує гроші на надання безоплатних послуг у рамках Програми медичних гарантій. 
❗️У 2023 році НСЗУ сплатила медзакладам понад 96 млрд грн. Скільки щомісяця отримує лікарня – дивіться на дашборді “Оплати надавачам медичної допомоги за програмою медичних гарантій”: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-pay.
✅Залишки коштів перевіряйте на дашборді “Звіт про доходи та витрати надавачів медичних послуг”: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/1-hc. Відкрийте третій розділ “Структура руху коштів”, колонку “Грошові кошти та поточні фінансові інвестиції на кінець звітного періоду”.
❗️Представникам ЗМІ буде цікава аналітика за областями: http://surl.li/ltxff. Оберіть звіт потрібної області, розділ 1.7 “Окремі показники, надані у звіті 1НС”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень