A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Сенчанської сільської ради" Полтавської області

Мамографія дозволяє виявити новоутворення

Дата: 28.08.2023 13:42
Кількість переглядів: 8

навіть тоді, коли їх не можна визначити при пальпації. Вчасне виявлення новоутворень у молочних залозах сприяє успішному лікуванню. Мамографію включено до пріоритетних медичних послуг у Програмі медичних гарантій. Нагадуємо, де зробити мамографію безоплатно 👇

🟢 В медичних закладах, які мають договори з НСЗУ за пакетом “Мамографія”.

Таких лікарень понад 240 по всій країні. Побачити їх можна на дашборді “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій”. Перейдіть на карту надавачів медичної допомоги і наберіть “мамографія” у фільтрі “Група послуг”. Або ж зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77, оператор допоможе знайти найближчий заклад.

📌Зверніть увагу. Зазвичай мамографію грудних залоз призначають жінкам після 40 років. Щоб пройти цю діагностику безоплатно, треба мати направлення від сімейного лікаря чи вузького спеціаліста - гінеколога, мамолога або іншого лікаря.

📌Якщо пацієнтка не досягла зазначеного віку, але потребує дослідження молочних залоз і має направлення від лікаря, то пройти обстеження можна в медичних закладах, які надають послуги за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Але перед тим як йти в обраний заклад на діагностику, радимо зателефонувати і уточнити, чи є там необхідне обладнання і лікар-рентгенолог.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень